Abductor Hallucis nedir?



Abdüktör halüsis, medial tarafta kemer boyunca uzanan ayağı bulunan bir kastır. Öncelikle ayak parmağını esnetmek için kullanılır, ikincil amacı ise Seo uzmanı ayaktaki kemerin desteklenmesine yardımcı olmaktır. Abductor halüsis ağrısının aşırı provoke olan kişilerde daha yaygın olmasına rağmen, kasın yaralanması nadir değildir.
Abdüktör halüsün kası, topuk kemiğinden kaynaklanır ve büyük baş parmağa yapışır. Bu nedenle, ayağın yapısında ve stabilitesinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, birçok günlük etkinlik için zorunlu bir kastır. Eğer ayak aşırı pronasyon yaparsa - temel olarak ayağın düz olması veya kemerinin uygun yüksekliğini korumak anlamına gelmezse - sadece ayak ağrısına neden olmaz, aynı zamanda dizlerde veya kalçalarda olduğu gibi kinetik zincirde sorunlar da ortaya çıkabilir.
Abdüktör halüsis, medial plantar sinir yoluyla vücudun sinir sistemine bağlanır . Kas lifleri hepsi büyük ayak parmağına sokulan bir tendona yol açar . Bu tendon, ayak parmağının hareketini esnetmek ve kontrol etmek Seo hizmeti için halüsin brevisinden gelen tendonla birlikte çalışır. Eğik ve enine kafaların yanına oturur, diğer ayak parmaklarının hareketine yardımcı olan iki kas.
Bir abdüktör hallucis suşu, temel tedavi uygulandığı sürece genellikle çözülme nispeten kolay bir yaralanmadır. Ortak bir tavsiye sadece dinlenme, buz, sıkıştırma ve yüksekliktir. Bir abdüktör hallusis hasarının semptomlarından bazıları kasın yeri boyunca ağrı ve kaslara bağlanan tendon hassasiyetini içerir. Karşılaştırmalı istirahat ile başlamak, bu problemi çözmezse daha ileri tedavinin gerekli olmasına rağmen, hasarın çökmesine izin vermek için kullanılabilir.
Kurumsal seo Örneğin ayağın kaldırılması, kısmen aşırı pronasyonun neden olduğu, ayağın dönmesine neden olan ve ayak veya vücut bölgelerine fazla stres koyabilen yaralanmaların tedavisinde yaygın olarak kullanılır . Bant ayağı destekler ve hızlı bir şekilde iyileşme şansı veren kasların basıncını alır.
Kası hafifletmek şişmeyi azaltmada da etkilidir. Bazı durumlarda, yaralanmadan kalabilecek herhangi bir yara izi dokusunu parçalamak için spor masajı gerekebilir. Abdüktör hallusis yaralanmalarını tedavi etmek için bazen kullanılan diğer tedaviler arasında ultrason tedavisi, elektroterapi, anti-inflamatuar ilaç ve rehabilitasyon egzersizleri yer alır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hanedanlık nedir?

Glutatyon Redüktaz Nedir?