Glutatyon Redüktaz Nedir?



Glutatyon redüktaz (GSR), hücrelerin oksidatif stresin bozulmasına karşı korunmasına yardımcı olan bir enzimdir . Serbest radikaller ve peroksitler gibi oksitlenmiş ürünler, Seo uzmanı hücresel bileşenlere zarar verebilir, mutasyonlara ve muhtemelen hızlandırılmış yaşlanmaya neden olabilir. Özellikle kırmızı kan hücrelerinin zarlarına zarar verirler ve hemolitik anemiyi ortaya çıkartarak, bunların patlamasına neden olabilirler . Azaltılmış glutatyon bu oksidasyonu tersine çevirebilir, ancak işlemde okside olur. GSR, glutatiyonu indirgenmiş haline getirmek için diğer hücresel bileşenleri kullanır, böylece bir hücresel antioksidan olarak işlevini sürdürmeye devam edebilir .
GSR enzimleri her yerde bulunur ve tüm memeli hücrelerinde bulunur. Bu tip enzimin aktif bölgesinde bir sülfür molekülü vardır. Azaltılmış glutatyonun, bu sülfüre bağlı bir hidrojen grubu vardır ve GSH olarak adlandırılır. Eğer glutatyon oksitlenirse, sülfür gruplarının her biri bir elektron kaybeder ve GSSG olarak birbirine bağlanır.
Glutatyon redüktaz için, okside glutatyonun hücrelerin ihtiyacı olan GSH'ye indirgenmesi için NADPH adı verilen bir bileşik gereklidir. Bir hidrojen grubu bağışlar. Bu, GSSG'nin her bir molekülü için üretilen iki GSH molekülü ile sonuçlanır.
Çoğu hücrede, hücrenin fırını olan mitokondriyada birçok oksidatif ve indirgeyici reaksiyon meydana gelir . Ancak kırmızı kan hücreleri mitokondriden yoksundur. Bu nedenle, özellikle oksitlenmeye karşı hassastırlar. Hücreler yeterli miktarda glutatyon redüktaz içermiyorsa, zarlar oksitlenebilir ve kırılabilir. Bu kırmızı kan hücreleri kaybı, hemolitik anemi olarak bilinen kan hastalığına yol açabilir.
Seo hizmeti Yetersiz miktarda işleyen glutatyon reduktaza sahip olmanın birkaç nedeni olabilir. Hücreler GSR'ye sahip olabilir, ancak yeterli miktarda NADPH eksikliği olabilir. Bu kofaktörün orijinal kaynağı , pentoz fosfat yolundaki glikozun parçalanmasıdır . Bazı insanlar glikoz-6-fosfat dehidrogenaz olarak bilinen bu yolda bir enzim eksikliği. Metabolizmadaki bu hata dolaylı olarak yetersiz miktarda NADPH'ye yol açabilir ve bu nedenle kırmızı kan hücrelerinde yeterli miktarda aktif glutatyon redüktazı yoktur.
Kurumsal Seo Yetersiz miktarda riboflavin, düşük miktarlarda glutatyon reduktazın bir başka nedeni olabilir. Bu, diyette yetersiz miktarda riboflavinden kaynaklanabilir. Bir başka olasılık, kişinin yeterince riboflavin tüketmesi olabilir, ancak vitaminleri emen bir metabolik problemi olabilir. Birkaç kişi yetersiz miktarlarda glutatyon reduktaz yapmak için genetik bir yatkınlığa sahiptir, ancak bu durum çok nadirdir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hanedanlık nedir?

Abductor Hallucis nedir?