11 Ocak'ta neler oldu?



İnsülin ilk olarak diyabet tedavisinde kullanılmıştır. (1922) ilk insülin enjeksiyonu ölüm döşeğindeyken Kanada'da bir genç Leonard Thompson 'a verildi. Ne yazık ki enjeksiyon, Thompson'ın şiddetli bir alerjik reaksiyona Seo uzmanı sahip olduğu kadar saftı. Araştırmacılar saf bir versiyon oluşturmak için önümüzdeki 12 gün boyunca her gün çalıştılar ve bir sonraki enjeksiyon aksamadan gitti. İnsülin mevcudiyeti, diyabeti ölümcül bir durumdan tedavi edilebilir bir duruma çevirdi.

ABD Genel Cerrahi Ekibi, sigara içmenin sağlığa zararlı olduğuna dair ilk hükümeti uyardı. (1964) Duyuru son derece tartışmalıydı, çünkü Amerikalıların yaklaşık yarısı sigara içiyordu ve sigaralar çok görünür bir milyar dolarlık endüstriydi. Takip Seo hizmeti eden aylarda, daha sonra tekrar tırmanmasına rağmen sigara tüketimi yüzde 20 düştü.

İlk kaydedilen çekiliş İngiltere'de yapıldı. (1569) piyango Kraliçe I. Elizabeth tarafından kiralanan ve her bilet sahibinin bir ödül kazandırmış oldu. Gelirler kamu çalışmalarına yöneltildi.

Süt ilk olarak şişelerde dağıtıldı. (1878) Dr. Hervey Thatcher, sütün evlere güvenli ve hijyenik olarak taşınmasını mümkün kılan "Thatcher's Common Sense Milk Jar" i icat etti.

Joseph Stalin, Rusya'dan Leon Troçki'yi serbest bıraktı. (1928) Troçki, Bolşevik Devrimi'nde büyük bir liderdi , ancak Stalin iktidara geldiğinde komünist karşıtı olduğu için eleştirildi . Avrupa ile seyahat ettikten sonra Troçki, Mexico City'ye yerleşti. O, Sovyet devletine karşı suçların bulunmadığı gerekçesiyle hüküm giydi ve 1940'ta İspanyol bir komünist tarafından bir kazma ile öldürüldü.

Washington İslam Merkezi'nin temel taşı atıldı. (1949) Amerika'da inşa edilen ilk büyük cami idi ve tüm Amerikan Müslümanları için bir cami olarak hizmet etmesi amaçlanmıştı. Merkez, büyük ölçüde, DC diplomatik sektöründen diplomatik baskı nedeniyle inşa edildi

Amelia Earhart Hawaii'den California'ya bir uçuş başlattı. (1935) Hawaii'den Kaliforniya'ya uçan ilk kişi oldu ve 18 saatlik uçuş için 10.000 ABD Doları (USD) kazandı.

Sicilya ve Malta'ya zarar veren büyük bir depremle birlikte Etna Dağı patlak verdi. (1693) Mt. Etna, İtalya'daki en büyük aktif yanardağdır ve büyük zararlara neden olmuştur. Mt. Etna'nın püskürmeleri, Aeneid'deki klasik şiir Virgil'den bile söz ediyor .

Oyuncu Charlie Chaplin'in finansmanı donduruldu. (1927) 38 yaşındaki Chaplin, 19 yaşındaki eşi ile çirkin bir boşanma yaşadı ve sonunda 1 milyon dolarlık bir anlaşmada sona erdi.

Büyük Kanyon Ulusal Anıtı kuruldu. (1908) Park, ABD'deki en eski milli Kurumsal seo parklardan biridir ve UNESCO Dünya Mirası Sit Alanıdır. Anıt, mühendislerin kanyonda bir baraj yapmayı önerdikten sonra çevreci lobicilik sonucunda ortaya çıkmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hanedanlık nedir?

Glutatyon Redüktaz Nedir?

Abductor Hallucis nedir?