11 Temmuz'da neler oldu?



Skylab - ilk ABD uzay istasyonu - Dünya'ya çarptı. (1979) Dünya'yı 1973'ten 1979'a kadar uzanan uzay istasyonu, insanlar tarafından ziyaret edilecek ikinci uzay istasyonu idi. Skylab'ın Dünya atmosferine yeniden girdiği ve bir enkaz duşu ürettiği için yanması bekleniyordu. NASA , bir insana isabet eden enkaz olasılığının 152'den 1'e kadar olduğunu tahmin ediyordu, Seo hizmeti 
bir şehre isabet şansı 7'den 1'e kadar tahmin ediliyordu. San Francisco Muayenesigazetesi, ofislerine getirilen ilk parça için 10,000 ABD Doları (USD) teklif etti. Enkaz duşu Hint Okyanusu ve Batı Avustralya'yı vurdu. Batı Avustralya'daki Esperance Shire, çöp için 400 ABD doları para cezasına çarptırıldı. ABD para cezasını ödemedi, ancak bir radyo şovu sunucusu dinleyicilerin parasını kaldırdı ve 2009'da NASA'ya para cezası verdi. Esperance'de yaşayan 17 yaşındaki bir kişi San Francisco Sınav gazetesi ofislerine enkaz dağıttı ve 10,000 dolarlık ödülü topladı. .

Dünya nüfusu 5 milyar insanı aştı. (1987) Her yıl yaklaşık 134 milyon insan doğuyor. Ölüm oranı her yıl yaklaşık 57 milyon insanın doğum oranının yarısından azdır. Dünya nüfusunun 2040 veya 2050'de 9 milyaru geçmesi bekleniyor.

Babe Ruth büyük lig beyzbol oyununu ilk kez yaptı. (1914) Ruth, kariyerine Fenway Park'taki Boston Red Sox için başladı. Beyzbol tarihinin en iyi vuruşlarından biri oldu ve bir sezonda 60 eve koşan ilk oyuncu oldu. Onun yaşam boyu vurma rekoru .342, tarihin en iyisi 10. sırada.

ABD Başkan Yardımcısı, ABD Hazine Bakanı'nı bir düelloda öldürdü. (1804) ABD Başkan Yardımcısı Aaron Burr ertesi gün ölen Alexander Hamilton'ı vurdu. Hamilton uzun zamandır politik bir rakip ve Burr'in bir halk eleştirmeni idi. Hamilton bir akşam yemeğinde bir gece eleştirel açıklamalarda bulunduktan sonra, Burr yeterince eğlendi ve bir düelloya meydan okudu. Burr daha sonra cinayetten suçlandı, ancak dava beraat etti. Siyasi kariyeri harap oldu ve daha sonra kendi monarşisine başlamayı planladığını ve ABD'den ayrılmayı planladığı için vatana ihanetle tutuklanmasına yol açtı . Bu suçlama da beraatle sonuçlandı. Kurumsal Seo   Avrupa'da birkaç yıllığına sığındı, sonra ölümüne kadar hukuk uyguladığı New York'a döndü.

Fransız bir astronom olan Jean-Louis Pons, ilk kuyruklu yıldızını gördü - bu, onu tarihteki herkesten daha fazla kuyruklu yıldız keşfetmeye götüren bir yoldu. (1801) Pons bir kişi tarafından keşfedilmiş en kuyruklu için tarihi bir rekoru önümüzdeki 27 yıl içinde 37 kuyruklu toplam keşfetti.

William Howard Taft, ABD Yüksek Mahkemesi'nde de Baş Yargıç olarak görev yapan tek ABD Başkanı oldu. (1921) Taft, 1909'dan 1913'e kadar ABD Başkanı ve 1921'den 1930'a kadar Baş Adaleti olarak görev yapmıştı ve ABD tarihinde her iki ofisi de elinde tutan tek kişi oldu.

İlk kültür incisi yapıldı. (1893) Japon işadamı Kokichi Mikimoto, bu gün dünyanın ilk incisini üreten yarı küresel kültür incileri yaratma tekniğini mükemmelleştirdi. Gelecek 12 yıl içinde tekniğini bilemeyecekti, doğada nadiren bulunan mükemmel örneklerden ayırt edilemeyen küresel inciler yaptı.

İki Şehrin Hikayesi yayınlandı. (1859) Charles Dickens tarafından yazılan kitap, tüm zamanların en çok satan, orijinal İngilizce dili Seo uzmanı  haline gelecek ve 200 milyondan fazla kopya satılacak.

Alaycı Kuş öldürmek için yayınlandı. (1960) Harper Lee tarafından yazılan kitap, onun sadece yayınlanmış eseridir. Hızla klasik oldu ve 1961'de Edebiyat için Pulitzer Ödülü'nü kazandı.

Tijuana, Meksika kuruldu. (1889) Tijuana olan büyük şehri Meksika'nın Baja California bölgesinde ve Meksika'da altıncı büyük şehri. Her gün yaklaşık 300.000 sınır kapısı olan Meksika-ABD sınır şehridir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hanedanlık nedir?

Glutatyon Redüktaz Nedir?

Abductor Hallucis nedir?