12 Temmuz'da neler oldu?



İngiliz rock grubu - Rolling Stones - ilk konserlerini verdi. (1962) Konser Londra'da Marquee Club'da düzenlendi. O zamanlar gruba The Rollin 'Stones adı verildi - 1963'te Seo uzmanı bugünkü isimlerini aldılar. Tarihin en başarılı gruplarından biri olan grup 200 milyondan fazla albüm sattı ve Rock and Roll Hall of Fame'a alındı. 1989'da.

Bisbee, Arizona'da vurulmakta olan 1.300 madencinin kaçak yolu sınır dışı edildi. (1917) “Bisbee Deportation” olarak bilinen şeyde, 2,000 vigilant, grevci madencileri ve destekçilerini kaçırdı ve büyükbaş hayvanlarda Hermanas, New Mexico'ya 200 mil (320 kilometre) yolladı. Vigilantlar şerif tarafından, şimdiye kadar kurulmuş en büyük varlıklardan biri olan bir posse olarak görevlendirilmişti. Madenciler, Seo hizmeti  kasabaya hakim olan Phelps Dodge'a karşı grevde bulundular. Sınır dışı edilmenin ardından birçok Phelps Dodge yöneticisi ve çeşitli hükümet yetkilileri ve kolluk görevlileri tutuklandı.

Moors cinayet çılgınlığına başladı. (1963) “Moors Katiller” olarak bilinen Ian Brady ve Myra Hindley, İngiltere'deki Gorton'un dışında Pauline Reade adlı on altı yaşındaki bir kızı kaçırıp öldürdü. Gelecek iki yıl içinde, çift, dört yaşında bir çocuk daha 10 çocuğu öldürecek, biri de 10 yaşında, ikisi 12 yaşında ve biri de 17 yaşında olacaktı. 1965'te tutuklandılar ve 1966'da ömür boyu hapis cezasına çarptırıldılar.

Midwest sıcak hava dalgası başladı, sonuçta Illinois ve Wisconsin bölgelerinde 1000 kişi öldü. (1995) Chicago'da yaklaşan ısının uyarısı hakkında bir ısı danışmanı bildirildi. Sıcaklıklar 120 derece Fahrenheit (neredeyse 49 santigrat derece) - sıcaklık ve nem bir arada bir ısı endeksi ile 106 Fahrenheit (41 santigrat derece) ulaştı. Sıcaklıklar, tren raylarının çarptığı kadar sıcaktı. Isı dalgası bir hafta sürdü ve en az 1000 ısıya bağlı ölümüne neden oldu.

İlk kadın, ABD’de büyük bir siyasi parti bileti için seçildi. (1984) Demokratik cumhurbaşkanlığı adayı Walter F. Mondale, New York'lu bir milletvekili olan Geraldine A. Ferraro'yu koşuşturması için seçti. ABD'nin 42. Başkan Yardımcısı Mondale, ABD başkanlık seçim tarihinin en büyük heyelanlarından birinde görevdeki Başkan Ronald Reagan'a kaybetti . Demokrat Parti tarihinin en kötü seçim kolejindeki yenilgisinde ve sadece 1936'da ABD'de Franklin D. Roosevelt'e kaybeden Alf Landon'a ikinci sırada, Mondale güvence altına alınan 525 Reagan'a karşı sadece 13 seçim oyu aldı.

Birleşik Devletler Kongresi Onur Madalyası'nı onayladı ve ilk ABD Denizcilik madalyası verildi. (1862 & 1965) Başkan Abraham Lincoln, ABD Ordusu Onur Madalyası'nın seçkin ordu subaylarına ve özel kişilere verilmesine izin veren bir yasa imzaladı. Başkan Lincoln daha önce ordunun diğer şubeleri için benzer Onur Madalyası yasalarını imzalamıştı ve 1963'te tüm şubeler için tek bir Onur Madalyası birleştirildi. 1965 yılında, ilk ABD Denizcilik madalyası verildi. Frank Reasoner, Vietnam Savaşı'ndaki liderliği için Viet Cong'un pusuda madalyasıyla ödüllendirildi.

ABD'nin ilk taşıyıcısı, ABD Başkanı'nın görevlendirilmesinin ardından seçildi. (2003) Nükleer enerjiyle çalışan bir süper taşıyıcı olan USS Ronald Reagan, ilk kez 2006'da konuşlandırıldı ve bugün birlikler taşımaya devam etti.

ABD Başkanı Dwight D. Eisenhower, nakliye için bir helikopter kullanan ilk başkan oldu. (1957) Başkan Eisenhower, kısa mesafeler için yeni teknolojiyi kullanmayı önerdi. ABD Gizli Servisi, geleneksel motorlu taşımacılığından daha güvenli olarak düşünerek bu fikri onayladı. Başkanlık hizmetine giren ilk helikopter HMX-1 "Nighthawks" oldu.

Wild Bill Hickok ilk silah savaşını yaptı. (1861) Şöhretini kurmak için yapılan bir çabada Hickok, Nebraska'da üç kişiyi bir çatışmada çekti. Medya, tek başına dokuz silahlı adamı öldürdüğünü iddia ederek, çatışma hikayesini fazlasıyla abarttı. Vahşi vahşi takma ismine yol açan “vahşi ve vahşi darbeleri vurdum” demişti. 1837'de James Butler Hickok olarak doğan Hickok, 1876'da poker oynarken Jack McCall tarafından öldürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Müsteşarı Alexander Hamilton, bir Kurumsal seo önceki gün Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Aaron Burr ile bir düelloda aldığı yaralardan öldü. (1804) Başkan Yardımcısı Burr, Hamilton'dan eleştirmekten bıktı ve onu bir düelloya zorladı. Burr, 11 Temmuz'da düello sırasında Hamilton'ı vurdu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hanedanlık nedir?

Glutatyon Redüktaz Nedir?

Abductor Hallucis nedir?