13 Mayıs'ta neler oldu?



Jamestown kuruldu. (1607) Bu ilk yıl içinde ya da iniş böylece yerleşimciler çoğunu öldürdü Yerli Amerikalılar tarafından korkunç zorluklara, kıtlık ve saldırılara rağmen, Amerika'da ilk kalıcı Avrupa merkez Seo hizmeti  gelmiş.

Papa John Paul II vuruldu. (1981) Türk paralı asker Mehmet Ali Ağca papayı dört kez vurdu ve kritik bir şekilde yaralanmış olmasına rağmen, acil ameliyattan sonra hayatta kaldı. Agca, papanın kapitalizmin temsili olduğunu iddia etse de, ikisi de Agca hapishanede iken muhabir haline geldi. John Paul II daha sonra ölürken, Agca ona en iyi dileklerini gönderdi.

Velcro® bir ticari marka olarak tescil edilmiştir. (1958) İnsanların başlangıçta görünüşünden dolayı hoşlanmasalar da, astronotlar kıyafetleri üzerinde kullandıktan sonra Velcro® olağanüstü bir şekilde popüler hale geldi. Bu marka , Xerox® veya Frisbee® gibi jenerikleştirildi.

Birinci Filo, İngiltere'den yola çıktı. (1787) Birinci Filo, yeni keşfedilen Avustralya adasına suçlu taşıyan bir grup gemiydi. Suçlular kıtanın ilk Avrupa vatandaşı oldular ve günümüz Avustralya'sını kurdular.

Üç çocuk "Our Lady of Fatima" yı gördüklerini bildirdi. (1917) Sergiler Katolik kilisesi tarafından kabul edildi ve binlerce insan vizyonu görmek ya da mucizelere şahit olmak için bölgeye akın etti.

Cinslerin ilk savaşı sporda gerçekleşti. (1973) Tenisçiler Bobby Riggs ve Margaret Court, 100.000 ABD Doları (USD) ödüllü bir maçta oynadı. Mahkeme sonunda kaybetti ve Riggs, o yıl Eylül ayında kendisini döven Billie Jean King'e meydan okumaya devam etti.

İngiliz mistik Julian Norwich'in vizyonunu aldığı söyleniyor. (1373) Anglikan ve Lutheran kilisesinde pek çok kişi tarafından yönetilen, Norwichli Julian, bir kadın tarafından İngilizce yazılmış ilk kitap Kurumsal Seo   inanılan İlahi Sevginin Vahiyleri nedeniyle de önemlidir .

ABD Meksika'ya savaş ilan etti. (1846) ABD Başkanı Polk, Teksas'ta uzun süredir devam eden gerginliklerin bir kafaya gelmesinden sonra Meksika'ya savaş ilan etti. Savaş neredeyse iki yıl sürdü, ABD Teksas için 15 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Winston Churchill "kan, tomurcuk, gözyaşı ve ter" konuşmasını verdi. (1940) Pasifist Neville Chamberlain istifa edince İngiltere Başbakanı olarak yeni görevine başlamıştı. Konuşma Churchill tarafından çok ünlü olanlardan biriydi ve İngiliz hükümetinin savaşa yaklaşımının tonunu belirledi.

Cumberland Compact Tennessee'de imzalandı. (1780) En eski devlet ve yerel yönetim biçimlerinden biriydi ve Seo uzmanı  , su samuru, vizon ve rakun derilerinde ödenen hükümet yetkilileri için bir ödeme sistemi de dahil olmak üzere Tennessee bölgesi için bir hükümet sistemi kurdu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hanedanlık nedir?

Glutatyon Redüktaz Nedir?

Abductor Hallucis nedir?