13 Temmuz'da neler oldu?



Ruth Ellis cinayet için asıldı - bir kadın İngiltere’de cinayetten son kez asıldı. (1955) 28 yaşındaki eski bir model olan Ellis, 25 yaşındaki sevgilisi olan David Blakely'yi, söz verdiği sırada ziyaret edemediği için vurmuştur. Onu suçlu bulmak ve suçlu bulmak için 30 dakikadan az bir jüri aldı. İlişki kötüye gitmişti - Ellis, Blakely'nin karnına vurmasından sonra bir kez düşük yapmıştı - ve ölüm cezasıyla ilgili bir çok tartışma vardı. Binlerce insan asılmasını durdurmak için dilekçeleri imzaladı. Londra'daki Holloway Hapishanesinde asıldı.

ABD tarihinde en kötü isyan New York'ta başladı. (1863) Çoğunlukla işçi sınıfı olan isyancılar, askeri taslaklara karşı çıktılar. "New York Taslak Kanunlar" olarak adlandırılan isyanlarda, taslakların taslaktan kaçınmak için işçi sınıfını adil bir şekilde işçi sınıfını etkilediğini - zenginlerin bugün 300 ABD Doları - yaklaşık 5 bin 300 ABD Doları ödeyebileceğini öne sürdüler. İsyan üç gün sürdü ve yaklaşık 120 ölü ve 2,000'den fazla yaralandı, ancak başka bir tahmin ölümlerin 8.000'de yaralanmasına yol açtı. İsyanlardan maddi hasar 1 milyon dolardan 5 milyon dolara düştü.

ABD tarihindeki en kötü sel (o sırada) Kansas'ı vurdu. (1951) Doğu Kansas'ta bir ay içinde 30'dan fazla inç (76 santimetre) yağmur düştü. Sel, bu günde zirveye ulaştı ve 500 bin insanı evsiz bıraktı ve 24 kişi öldü. Sel, 2 milyon dönümlük (8,094 kilometre karelik) tarım arazisini de yok etti ve 760 milyon dolarlık hasara neden oldu.

İlk Dünya Kupası futbol maçları yapıldı. (1930) İlk maçlarda Fransa Meksika'yı 4-1 yendi ve ABD Belçika'yı 3-0 yendi. İlk dizilerde, ABD yarı finale çıktı. İlk seri, Arjantin'i 4-2 mağlup eden Uruguay takımı tarafından kazanıldı.

Hollywood tabelası adanmıştı. (1923) İlk başta "HOLLYWOODLAND" yazan, ancak 50 metrelik (15.2 metrelik) harflerin son dördünün bir tadilattan sonra 1949 yılında kaldırıldığı ve mektup boyutlarının da 45 feet (14 metre) uzunluğa indirildiği belirtildi. İşaret başlangıçta bir reklam olarak kuruldu, ancak ayakta kaldıktan sonra bir turistik cazibe haline geldi.

Etiyopya'da açlıktan insanlara fayda sağlayan Live Aid konseri düzenlendi. (1985) Çeşitli şehirlerde konserler düzenlendi: Sydney, Moskova, Londra ve Philadelphia. Yaklaşık 223 milyon dolarlık Amerikan Doları gelirken, 60 ülkede 400 milyon kişi TV'de canlı olarak yayınlanan konserleri izledi.

Aydınlatma, elektrik hatlarına çarptı ve New York'u 25 saatlik bir karartmaya koydu. (1977) Şehrin çoğu, şehir çapında yağma ve kargaşa Kurumsal Seo   sonuçlanan kara dışıydı.

Tarihin en büyük tank savaşı sona erdi. (1943) Almanlar, 5 Temmuz'da Ruslara karşı “Kursk Savaşı” olarak bilinen saldırıya başladı. Dokuz gün süren savaşta, yaklaşık 6.000 tank, 5.000 uçak ve iki milyon insan savaşta savaştı. Ruslar kazandı.

Başkan Yardımcısı George HW Bush bir gün ABD Başkanı oldu. (1985) Başkan Yardımcısı Bush, Başkan Ronald Seo uzmanı  polipleri çıkarmak için kolon cerrahisi yaptığı sırada hızlandırdı .


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hanedanlık nedir?

Glutatyon Redüktaz Nedir?

Abductor Hallucis nedir?