14 Aralık'ta neler oldu?



İlk kaşifler Güney Kutbuna ulaştı. (1911) Norveçli Roald Amundsen ve seferi, Kuzey Kutbu'na başarılı bir şekilde ulaştı ve İngiliz Robert Falcon Scott'ın rakip bir keşif gezisine neredeyse bir ay kaldı. Amundsen daha Seo uzmanı sonra 1926'da Kuzey Kutbu'nu uçuracak ilk kaşif oldu.

Arthur Kornberg ve meslektaşı, DNA'nın ilk başarılı sentezini açıkladı. (1967) Başkan Johnson yanlışlıkla araştırmacıların "bir test tüpünde hayat yarattığını" bildirmesine rağmen, Kornberg ve meslektaşları aslında bazı viral DNA'ları sentetik olarak kopyalamayı başarmışlardı . Bu, DNA'nın gerçekte nasıl oluştuğuna ve DNA'nın Seo hizmeti nasıl sentetik olarak oluşturulabileceğine dair önemli bir bakış açısı sağladığı için, hemen hemen tüm DNA keşiflerinin temelini attı.

Napolyon, ezici kayıplar yaşadıktan sonra Rusya'yı terk etti. (1812) Napolyon'daki Grande Armée, güçlerinin çoğunluğunu kaybettikten sonra Rus topraklarından kovuldu - birkaç yüz bin adam. Bu Napolyon'un Avrupa'yı fethetme planlarında bir dönüm noktasıydı ve Napolyon iktidarının düşüşünün başlangıcını işaret etti.

Quantum theory is said to have been born. (1900) Physicist Max Planck presented a groundbreaking study on the effects of radiation on what he termed "blackbody" matter. He asserted that radiant energy was made up of tiny parts called quantum. Planck's theories formed the basis on which quantum mechanics and mathematics was formed, and heavily influenced Niehls Bohr, Albert Einstein, and Erwin Schrödinger.

SSCB, Milletler Cemiyeti'nden ihraç edildi. (1939) Milletler Cemiyeti , selefi Birleşmiş Milletler Finlandiya SSCB'nin işgaline tepki olarak SSCB sınırdışı. II. Dünya Savaşı’nın kurulmasında, Milletler Cemiyeti’nin tamamen çökmesiyle sonuçlanan son eylemlerden biriydi.

47 Ronin ustalarının intikamını aldı. (1702) Japon tarihinin önemli bir parçası olan 47 ronin , ustalarının kibirli bir görevlinin öldürülmesinden sonra intihar etmeleri emredilinceye kadar samuray idi. İntikamda, ronin yetkiliyi öldürdü ve daha sonra kendilerini intihar etmeleri emredildi. 47 ronin hikayesi popüler bir Japon efsanesidir ve 47 ronin sadakat ve sadakat örnekleri olarak görülür.

Noel Küba'da bir tatil ilan edildi. (1997) Castro , 1970'lerin ortalarında iktidara geldiği günden beri ilk defa Noel'i bir tatil olarak ilan etti . John Paul II'nin Ocak 1998'de Küba'ya yaptığı ziyarette bu değişimi yaptı - ilk kez bir Papa Küba'yı ziyaret etti.

Kurumsal seo İlk somun ve cıvata makinesi patentliydi. (1798) Rhode Island'dan David Wilkinson, iplikleri vidalara kesmek için kullanılan ilk somun ve cıvata makinesini patentledi.

NASCAR kuruldu. (1947) Stok Otomobil Otomobil Yarışları Birliği ( NASCAR ) Ulusal Birliği , Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük stok otomobil yarışları organı oldu.

ABD'de ilk devlet yolu yetkilendirildi. (1793) Günümüz Frankfort'undan Kentucky'ye Cincinnati, Ohio'ya kaçtı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hanedanlık nedir?

Glutatyon Redüktaz Nedir?

Abductor Hallucis nedir?