Halkla İlişkiler Nedir?



Gibi halkla ilişkiler iletişim, etkileşim ve bir kişi, kuruluş veya kurum kitlesini planları imajını yöneten profesyonel aktivite olarak adlandırılır.
Bu bağlamda, halkla ilişkiler prestigiarla amacıyla inşaat, Seo hizmeti  yönetim ve bir kişi veya şirket, kamu görüntünün bakım yöneliktir yayılması ve iletişim için metotlar, stratejiler ve araçlar kümesidir, yakalama dilerse değer ya da gerçekleştirdikleri belirli alanlardaki eylemleri etrafında sadakat ve fikir birliği elde etmek.


Bu sebeple, halkla ilişkilerin , bir kişi veya kuruluşun rakiplerine göre farklılaşan değeri olan kimlik gibi temelde maddi olmayan kaynaklarla çalıştığı söylenebilir ; Kurumun amacının dayandığı ilkeler olan felsefe ; oyunculuk şeklini tanımlayan kültür ; kurumu karakterize eden temsil ile ilişkilendirilen imge ve halkın örgütle ilgili olarak yarattığı zihinsel temsil olan itibar . Dolayısıyla halkla ilişkiler uygulaması hem sahip siyaset olduğu gibi işletme yönetimiveya kurumsal .

Bu nedenle, halkla ilişkiler disiplini, reklam, pazarlama, sosyal iletişim, politika, psikoloji, sosyoloji gibi farklı bilgi alanlarından alınan yöntemler ve teorilerle beslenir.

İç ve dış halkla ilişkiler
Halkla ilişkiler bir şirkette veya kurumda hem iç hem de dış iletişimi yönetebilir. Bu anlamda, iç halkla ilişkiler , çalışanların şirket imajını, kurumsal politikalarını, felsefesini ve kurumun amacına dayandığı değerler setini iletmekten ve güçlendirmekten sorumlu olanlardır.

Kendi adına, dış halkla ilişkiler bilinçlendirme olanlardır ait bir kişinin, şirket veya organizasyon bakan belirli bir hedef kitleye ayıran hangi görüntü, değerler, felsefe ve hedefler. Bu nedenle, dış halkla ilişkiler, genel olarak medyanın ve halkın yanı sıra kamu veya özel sektörle diğer şirketlerle Kurumsal Seo  veya kurumlarla iletişimlerini stratejik olarak ele alır.

Olumsuz halkla ilişkiler
Gibi olumsuz halkla ilişkiler kimin hedefi olanlar belirlenir için saygınlığına zarar sağlamak veya kamunun rakip veya rakip kötü imajını desteklemek, ya bir şirket, bir organizasyon veya Seo uzmanı bir rakip deneyin. Bu anlamda, özellikle siyaset alanında yaygındır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hanedanlık nedir?

Glutatyon Redüktaz Nedir?

Abductor Hallucis nedir?