Hamsa nedir?



Hamsa , insan elinin 5 parmağına değinen "beş" anlamına gelen Arapça kökenli bir terimdir .
Hamsa, Yahudilikte, İslamda ve Budizm'de Seo hizmeti  gibi, her dine göre kendi anlamlarıyla birçok oryantal doktrinde mevcuttur. Yahudilerin dünyasında kullanılan hamsa ya da "Mirian el" terimi, Müslümanlar tarafından "Fatima'nın eli" olarak da bilinir ve "Abhaya Mundra" olarak adlandırılan Budizm tarafından kullanılır.

Bu nedenle, nazarın korunması ve herhangi bir talihsizlik için bir tılsım olarak kabul edilir .

"Hamsa el" sembolü, beş parmakla simetrik bir sağ elin tasarımını temsil etmekle karakterize edilir: ortadaki orta parmak, kenarlarındaki halka ve işaret parmağı, kalpten biraz daha kısa ve aynı evet, ve sonunda aynı büyüklükte iki başparmak, ve biraz dışarı doğru kıvrılmış.

Bazen, sayısız temsile sahip hamsa'nın gücünü güçlendirmek amacıyla göz, Davut yıldızı, balık ve diğerleri gibi başka semboller içerir. Örneğin, parmakla birlikte temsil edildiğinde, muska, iyi bir şans için hizmet eder, ayrı parmaklara sahip olması durumunda, popüler geleneğe göre, negatif enerjileri önlemek için kullanılır.

Yukarıdakilerle bağlantılı olarak, Müslümanlar elin beş parmağını İslam'ın sütunlarıyla birleştirirken Yahudiler sembolizmi Tevrat'ın beş kitabına bağlamışlardır.

Fatima'nın El
Hamsa aynı zamanda Fatima ismini de alır, çünkü Hz. Muhammed'in, Müslümanların büyük bir adanmışlık içinde yaşadıkları bir kızı vardır.

Fatima, mutfakta yemek pişirmekle meşgulken, eşinin Ali'nin beklenmedik bir şekilde geldiğini duyduktan sonra, onunla buluşmaya gider ve büyük bir sürpriz, güzel bir cariye eşlik etmesidir. Sağduyulu ve Kurumsal Seo   tavrı ile Fatima, büyük hüznü ile mutfağa geri döner, onların eylemlerine dikkat etmedi, ve kaynar kaynar su ile bir tencere vardı ve güveç kaldırmak için elini koydu.

Fatima kalbinden geçen güçlü acı yüzünden fiziksel acıyı hissetmiyordu, ama Ali ne olduğunu gördü ve ona bağırdı, Fatima'nın elini yaktığını anladığını anladı. pottan çekildi.

Yukarıdakiler sayesinde, "Fatima'nın eli", iyi Seo uzmanı  ve sabır, sadakat ve doğurganlık erdemlerini temsil eder. Ayrıca, özellikle hamile kadınlar için, rahmin korunması için koruma.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hanedanlık nedir?

Glutatyon Redüktaz Nedir?

Abductor Hallucis nedir?