Hangi Adalar Yerli Nüfus Olmaz?



Dünyadaki adaların birçoğu, yerlerine bağlı olarak, kabaca 1400-1800 arasında dünyaya yayılan Avrupalıların ve diğer denizcilik kültürlerinin gelmesinden yüzlerce veya binlerce Seo uzmanı yıl önce onları işgal eden yerli halklara sahiptir.

Yerli nüfusa sahip adalar arasında Afrika'nın güneybatı sahilinde yer alan Madagaskar; Yeni Zelanda, Avustralya'nın güneybatısında; Pasifik Okyanusu'nun merkezinde bulunan Hawai Adaları ve diğer ada sistemlerinden yaklaşık bin mil uzakta; KanaryaAfrika'nın doğu kıyısındaki adalar; Paskalya Adası, Pasifik Okyanusu'nun en izole adalarından biri ve diğerleri. En çok 1500 BCE ve 500 CE arasında kolonize edilmiş, en son (Yeni Zelanda gibi) 800-1000 CE civarında kolonileştirilmiştir. Yerli insanlar, yıldızları okumak ve kuşların uçuş modellerini takip etmek gibi basit kanoları ve çeşitli seyir püf noktalarını kullanarak geldi. Bazı adalar birbirinden çok farklı olduğundan, Seo hizmeti sıklıkla farklı kültürler, diller ve gelenekler geliştirirler. Bunların çoğu, küresel kültürlerle seyreltilmeden dolayı kayboldu.

ilan
Ancak, her ada yerli bir nüfusa sahip değildir. Bazıları çok uzak, göz korkutucu arazi, bitki ve hayvan eksikliği ya da kutuplara çok yakın olmak gibi sebeplerden dolayı kaçırıldı. Bu adaların bazıları, suni bir girişten önce, memelilerden ve / veya sürüngenlerden yoksun ve sadece bitkilere, böcekler gibi omurgasızlara ve kuşlara sahip oldukları için çok uzaktırlar. Bu uzak adalar, milyonlarca yıl önce yaratıldıklarından beri bir deniz kuşağından daha büyük herhangi bir hayvan tarafından işgal edilmemiş olabilir.

Yerli nüfustan yoksun birçok ada vardır ve tarihçesi ilginçtir, çünkü genel olarak tamamen bilinirler, sınırlı kaynaklara sahip küçük alanlarda insan davranışının mikrokozmosu olarak hizmet ederler. Hint Okyanusu'ndaki örnekler arasında, Madagaskar'ın hemen kuzeyinde bulunan ve 1502'ye kadar görmeyen Seyşeller; Crozet Adaları, Kerguelen Adaları, Amsterdamle Amsterdam ve Île Saint-Paul gibi Fransız Güney Bölgeleri'nin bir parçası olan güney Hint Okyanusu'nda sayısız adalar; ve Endonezya'nın güneydoğusunda bulunan Cocos Adaları, şu anda Avustralya'nın bir bölgesi. Bu adaların bir kısmı, özellikle en güneyde, ağaçlar tamamen ya da sürekli soğuk ve Antarktika Circumpolar Akımından dolayı rüzgârlı.

Atlantik Okyanusu'nda, Avrupalı ​​denizciler tarafından keşfedilmeden önce, Atlantik Okyanusu kıyısında yayılan deniz tabanından salınan soğutulmuş magmanın neden olduğu bir avuç ada vardır. Bu , 13. yüzyıldan kalma haritalarda yer alan, ancak 1427 yılına kadar kolonileşmemiş olan Portekiz'in yaklaşık 1000 km batısında Azorlar ; Dünyada en çok izole edilen Afrika ve Güney Amerika arasında eşitlik gösteren Saint Helena ve Yükseliş adası ve İkinci Dünya Savaşı'nda Müttefikler için evreleme alanları olarak kullanılmıştır; ve kuzeyde İskandinav denizciler tarafından 1000 yıl civarında ulaşılan İzlanda ve Grönland.

Yerli nüfusa sahip olmayan diğer adaların birçoğu daha önce belirtilmiş olanların ya da ağaçların yetişmesi için çok soğuk olanların çok yakınında. Tabi ki, Antarktika yerli halkı olmayan, çok soğuk olan bir kıtadır. Pasifik adalarının çoğu, bollukları ve ılıman iklimi nedeniyle Kurumsal seo çok önce kolonileşmişti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hanedanlık nedir?

Glutatyon Redüktaz Nedir?

Abductor Hallucis nedir?