Materiel nedir?


Materiel terimi birkaç farklı şekilde kullanılmaktadır. Orijinal anlamda, işleyen bir ordunun tanklardan bandajlara kadar işleyişini sağlamak için gerekli olan tüm malzemelere atıfta bulunur. Sivillerin, ticaretin askeri bağları olsun ya da olmasın, bir işletmenin faaliyet gösterdiği mallara daha genel olarak değinmek için de terim kabul etmiştir. Nakliye endüstrisinde, “Seo hizmeti  ” terimi, taşınmakta olan mallar ile nakliye şirketinin mülkiyeti arasında ayrım yapmak için kullanılmaktadır.

Bu kelime, Latince kökleri ile, en çok Fransızca kelimeler gibi Fransızca'dan geliyor ve 1814 yılında ilk kez ödünç alınmıştı. Daha sonra tekrar ödünç alındı ​​ve “materyal” olarak değiştirildi, bu da onu İngilizcede paylaşan birçok kelimeden biri haline getirdi. başka bir kelime ile bir kök. Bu kelimenin ilk belgelenmiş örnekleri, daha sonra başka duyular elde edilmekle birlikte, askeri bağlamlarda ortaya çıkar.

Askeri materyaller inanılmaz derecede çeşitlidir. Silah, mühimmat, yakıt, tıbbi malzeme, gıda, araç ve yatak, bot vb. Gibi kişisel efektleri içerir. Militanlar, istikrarlı bir materiel tedarik zincirine ve güvenilir bir malzeme kaynağına büyük ölçüde güvenmektedir . Bir ordu, manevralarda aktif olarak yer alırken , özellikle işgali sırasında, tedarik zincirinin güvenliğini askeri kuvvetler için bir öncelik haline getirerek, kesintisiz bir malzeme tedariki sağlamak çok önemlidir . Daimi bir ordunun da, her zaman ihtiyaç duyulduğunda dağıtmaya hazır olan çok sayıda insanı ve eğitimde kullanılan ekipmana olan sürekli ihtiyacı yansıtan çok büyük materiel talepleri vardır.

ilan
Sivil bir çalışmayı sürdüren mallar anlamında, bu sözcük aynı anlamda kullanılır. Hem siviller hem de militanlar, materiel ile gayrimenkul veya tesisler arasında ayrım yapar; Örneğin bir ordu üssü ya da ofisi, materiel olarak kabul edilmez, fakat stokta bulunan materyaller kesinlikle materieldir. Sivil insanlar için ihtiyaç duydukları mallara erişim kritik değildir, ancak yine de önemli Kurumsal Seo   ve tedarik zincirindeki tıkanıklıklar zaman ve paraya mal olabilir.

Gelen tedarik zinciri yönetimi ve nakliye, malzemelerinin ve iş mensup mallar arasındaki ayrım önemlidir. Örneğin, bazı şirketler nakliye konteynırlarını malzeme olarak ele alır, bu kaplara yükler yükler ve kapların alıcı veya gönderenin mülkü olduğunu belirtirken, diğerleri nakliye konteynırlarının iade edilmesini bekler. Materiel ve nakliye şirketine ait mallar ayrıca Seo uzmanı  ve farklı şekilde tarife edilebilir, bu da ayrımı oldukça kritik kılar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hanedanlık nedir?

Glutatyon Redüktaz Nedir?

Abductor Hallucis nedir?