Medyada ne var res:



Basında res , kelimenin tam anlamıyla 'maddenin ortasında' çeviren Latince bir ifadedir. Böyle olunca hikaye başlar edildiği bir edebi tekniktir , eylem, yani gerçekler, ortasındatarihin tam ortasında.
biz borçlu anlatı yaklaşımı bu tür kavramsallaştırma Seo hizmeti  , onun içinde, Latin yazar şiirsel Ars , terim kullanılır medya res içinde zaman başvurmak için Homer Truva kuşatmasının hikayesini anlatmaya başlar İlyada .


Bu anlamda, öykülerin öyküsünü oluşturmak için kilitlenmiş unsurların, geri dönüşler ya da geri dönüşler tekniği ile getirildiğini ima eden bir anlatı yaklaşımıdır . hikayenin karakterleri ve merkezi çatışması.

Medyadaki edebi başlangıçların klasik örnekleri , Iliad'ın yanı sıra, Odyssey'in , ayrıca Homer'in ve Virgil'in Aeneid'inin de bahsettikleridir .

Aynı şekilde, zamanla daha yakın bir örnek , Yüzyıllık Solitude , Gabriel García Márquez'in bir romanıdır. Bu filmde, medyadaki başlangıcın başlangıcı ve tarihin kökenlerinin yeniden gözden geçirilmesi yoğunlaştırılmıştır :

"Yıllar sonra, ateş etme ekibinin önünde, Albay Aureliano Buendía, öğleden sonra babasının buzu görmesi için onu aldığında öğleden sonraları hatırlamak zorunda kaldı. Macondo o zamanlar yirmi ev çamurundan oluşan bir köy ve temiz ve diaphanöz sudan oluşan bir nehrin kıyısında inşa edilmişti. Bu, cilalı taşların yatağıyla, beyaz ve devasa prehistorik yumurtalarla çökelmişti.

Böylece, Aureliano Buendía'nın zaten Kurumsal Seo   rütbesine sahip olduğu ve vurulacak olduğu olayların ortasında başlayan bu roman, hemen geçmişin bir görüntüsüne atlar; köy ve Buendía ailesi.

Filmically, anlatı stratejisinin bu tür aynı zamanda gözlemleyebilirsiniz Star Wars veya Star Wars , Amerikan film yönetmeni George Lucas.

Ab ovo , medya res ve aşırı res
Ab ovo , medya res ve aşırı res bir anlatının yaklaşımı için edebi teknikler. İlk, ab ovo , hikayenin olayların kökeni ile başlaması demektir.

Ayrıca bkz . Ab ovo .

Diğer yandan, medya res , anlatının olayların ortasında başladığını, böylece okuyucunun dokunmuş olan çatışmanın kökenini bilmesini sağlayan çoklu retrospresyonların gerçekleştirilmesi gerektiği anlamına gelir.

Son olarak, aşırı çözünürlük , olayların Seo uzmanı  ermesinden başlayarak bu anlatı tipine atıfta bulunur, böylece tüm anlatı, meydana gelen olayların bir geri çekilmesinden başka bir şey değildir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hanedanlık nedir?

Glutatyon Redüktaz Nedir?

Abductor Hallucis nedir?